lunes, 12 de marzo de 2012

Limulus polyphemus

Aquesta entrada li dedico al Guillem (pels que no ho sabeu, el meu fill de 4 anys, apassionat de la fauna marina)
Doncs el Limulus polyphemus, es un quelicerado de l'ordre dels Xifosuros(Xiphosura), si hi ha algún biòleg a la sala que hem corregeixi jejejee
També es pot dir en català "Límula" o "xifosur", en castellà "cangrejo bayoneta", "cangrejo herradura" y "cacerolita de mar", entre altres noms suposo.
No sé ben bé com el vam arribar a descobrir, aquest animal, anomenat cranc, però més pròxim als aràcnids (diuen),  un fòssil vivent (s'han trobat exemplar fòssils de 445 milions d'anys d'antiguitat!!! ). Suposo que, fa temps, buscant al google "crancs" va sortir i el vam investigar. A dia d'avui té un exemplar, molt ben fet, de goma, que corre per casa amb una vintena d'animals marins més.
L'altre dia, també mirant pel google vam descobrir que el "xifosurus" (que li diu ell) té la sang blava i és molt preciada per les empreses farmacèutiques, actualment, estan estudiant que pugui combatre els efectes de la SIDA. La part negativa es la manera en què els utilizen :(

Us enllaço amb un blog on explica perfectament, jo no ho faria millor i s'enllaça amb un video on es pot veure com n'extreuen la sang (la part xunga )

Curiós, si més no

1 comentario: